abonneren

PCM-weekoverzicht: Belangenconflict WhatsApp en Facebook

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Jan Koum weg bij Facebook; gaat WhatsApp advertenties tonen?

WhatsApp-medeoprichter Jan Koum vertrekt. En hoewel de officiële verklaring erg politiek correct leest, schijnt het toch flink te rommelen tussen 'zijn' chatapp en Facebook, nu de eigenaar van WhatsApp. Want Facebook wil aan WhatsApp gaan verdienen... met advertenties?

Moet er een minister van ICT komen?

Een minister van ICT, zou dat anno 2018 niet wat zijn? Iemand die toezicht houdt op technologische ontwikkelingen, nieuwe initiatieven aandrijft en aansprakelijk is als het misgaat? We laten vier experts over die stelling aan het woord.

Beter vindbaar op Google: AMP en Ssl/tls

Hoe hoog je site eindigt in de zoekresultaten van Google, hangt van een hoop resultaten af. En niet alleen van de inhoud, maar ook van de optimalisatie van de achterliggende techniek. Lees hoe je je site omzet naar een Accelerated Mobile Page, en over het belang van ssl/tls-beveiliging.

Eigen Arduino wake up light bouwen

Op zoek naar een nieuw knutselproject? Probeer dan eens een wak up light te bouwen met een Arduino! In deze workshop vertellen we je over de benodigdheden en lees je ook hoe je een en ander programmeert.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht