PCM-weekoverzicht: Beginnen met Arduino

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Wat is Arduino: De basics voor beginners

Aan menig doe-het-zelf-project staat ofwel een Raspberry Pi, ofwel een Arduino aan de basis. Over de eerste is al veel gezegd en geschreven, de tweede geniet nog iets minder bekendheid. Daarom kijken we in dit artikel naar de basics. Wat is Arduino en waar moet je op letten als je er eentje koopt?

Bring Your Own Device: Voordelen en nadelen uitgelicht

Bring Your Own Device is een catchy term die puur inhoudt dat je je privégadgets - smartphone, laptop o.a. - zakelijk gebruikt. Iets wat in de praktijk eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is en met name voor IT-afdelingen een hoofdpijndossier kan vormen. BYOD: Ja of nee?

Waarom Google Calendar synchroniseren met Outlook soms mis gaat

Over werk en privé gesproken, heb je wel eens geprobeerd verschillende elektronische agenda's met elkaar te laten samenwerken? Stel dat je Google Calendar aan Outlook probeert te koppelen, dan gaat dat lang niet altijd zonder slag of stoot. In dit artikel leggen we uit waarom.

Alles over elektronisch stemmen in Nederland

Elektronisch of zelfs online stemmen, moeten we dat willen? Die vraag komt iedere verkiezingsperiode weer bovendrijven. We hebben twee interessante artikelen rond dit onderwerp voor je. In de ene kijken we naar het verleden, in de andere naar de (mogelijke) toekomstmogelijkheden.

De geschiedenis van de stemcomputer in Nederland

Risico's van elektronisch stemmen via de stemcomputer

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht