PCM-weekoverzicht: Apple vs FBI, Raspberry Pi 3-geruchten en de MWC

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Apple versus de FBI

Hét nieuws van de week is de strijd tussen Apple en de FBI. Terecht ook, want de uitkomst hiervan kan wel eens grote gevolgen hebben voor de beveiliging op onze mobiele apparaten. Apple moet iPhones van een achterdeur voorzien, maar wil daar niet aan meewerken. Lees hier meer over Apple's iOS-kraakprobleem met de FBI.

Raspberry Pi 3 volgende maand al uit?

Dat de Raspberry Pi 3 in ontwikkeling is, daar verbazen we ons niet over. Maar volgens de geruchten komt de nieuwe versie van de geliefde knutselcomputer volgende maand al onze kant op. Wij kijken er in elk geval alvast reikhalzend naar uit, jij ook? PCM zet 7 features op een rij die eigenlijk niet mogen ontbreken, waaronder een fatsoenlijke aan-uitknop.

Top 5 vervangers voor Windows-programma's op Linux

De dagen dat Linux achterliep op Windows qua software liggen inmiddels al ver achter ons. Er zijn namelijk genoeg alternatieven te vinden voor programma's die Windows-exclusief zijn. PCM zet er vijf belangrijke op een rij, waaronder een alternatief voor Office.

Op naar de Mobile World Congress!

We hebben de CES-beurs nog maar net achter de rug en het volgende event staat alweer op punt van beginnen. De MWC gaat onder meer het podium worden van Samsung en LG, die respectievelijk de Galaxy S7 en G5 gaan aankondigen. En alle andere fabrikanten, waar komen die mee? Hebben we voor je uitgezocht. Het feest barst zondag los en PCM is er bij.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht