PCM-weekoverzicht: Apple-special en de Oculus Rift

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Vorige week stond Microsoft in het zonnetje met Windows 10, dit keer pakt Apple groots uit. Niet alleen kondigt het bedrijf zijn langverwachte Spotify-concurrent aan, ook iOS 9 en OSX 10.11 komen aan bod op de WWDC 2015.

Onthulling van Apple Music

Maandagavond is het dan eindelijk zo ver: Apple presenteert zijn eigen muziekdienst die de naam Apple Music draagt. Daarmee hebben diensten als Spotify, Deezer en Tidal er een gevaarlijke concurrent bij. Apple Music krijgt geen gratis variant. Na drie maanden proberen moeten gebruikers tien dollar per maand betalen. Ook een radiofunctie maakt er onderdeel van uit, Beats1.

Alles over iOS 9 en OS X 10.11

Zoals verwacht is er nu ook meer bekend over iOS 9. Deze krijgt onder meer een slimmere Siri en ondersteunt multitasken op de iPad. Safari krijgt ondersteuning voor adblockers en zo zet PCM nog vier verrassingen van iOS 9 op een rij. Dan is er nog OS X 10.11, nu ook bekend als El Capitan. Hier lees je wat er nieuw is in het nieuwe besturingssysteem voor Mac. Tot slot lees je nog over zeven nieuwe privacy- en veiligheidsopties in zowel iOS 9, als OS X 10.11.    

Review: Acer Liquid Jade Z

Acer brengt een degelijk middensegment-toestel uit met de Liquid Jade Z, die echter steken laat vallen op cameragebied en ook de nodige bloatware niet schuwt. De smartphone moet het dan ook vooral hebben van zijn aantrekkelijke prijs. Lees het volledige oordeel in de review.

De consumentenversie van Oculus Rift

Oculus toont donderdagavond de consumentenversie van zijn virtual reality-bril Oculus Rift, die in het eerste kwartaal van 2016 moet lanceren. Een partnerschap met Microsoft en een eigen controller in de vorm van Oculus Touch zijn slechts een paar interessante onhullingen tijdens de conferentie. Lees daarom: wat is er nieuw aan de definitieve Oculus Rift

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht