abonneren

PCM-weekoverzicht: Android waar je het niet verwacht

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De vreemdste apparaten waar Android op draait

Android heeft zo'n beetje een monopoliepositie op smartphonegebied. Ook veel tablets draaien er op, en daarnaast tevens smartwatches. Maar daar blijft het niet bij, zeker niet in dit tijdperk van het internet-of-things. Wat dacht je van een Android-fiets, koffiezetapparaat en oven?

De beste zakelijke nas'en getest

Kom je vaak schijfruimte tekort of wil je graag vanaf andere plaatsen bij je bestanden kunnen dan enkel thuis, dan heb je vast al eens een nas overwogen. Maar welke kun je het beste kiezen? Om daar antwoord op te geven, bespreken we o.a. modellen van Netgear, Synology en Western Digital.

Hoe realistisch zijn personendrones?

Hoe de overheid ook zijn best doet om fileproblemen in Nederland op te lossen, in de praktijk worden ze alleen maar langer. Meer wegen bijbouwen lijkt niet veel te helpen. Maar in het luchtruim is er nog ruimte genoeg. Waar blijven die personendrones?

Zo staat het ervoor met downloadboetes

Dutch Filmworks heeft ip-adressen verzameld van Nederlanders die de film The Hitman's Bodyguard illegaal hebben gedownload. Nu alleen nog even providers overtuigen om de bijbehorende NAW-gegevens te overhandigen. Maar dat gaat niet bepaald zonder slag of stoot.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht