abonneren

PCM-weekoverzicht: Android-smartphone als dashcam

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Gebruik je oude telefoon als dashcam met Autoguard

Investeren in een dashcam kan de moeite lonen. Stel dat je een verkeersongeluk meemaakt, dan heb je voor de verzekering altijd de beelden nog. Maar je kunt ook een oude Android-telefoon ombouwen tot dashcam, wat een stuk goedkoper is. Dat werkt met de app Autoguard, zoals je hier leest.

Facebook wil investeren in muziekrechten

Wie regelmatig Facebook bezoekt, weet dat het platform aan het evolueren is tot een deel-plek voor met name video's. En in die video's wordt vaak muziek gebruikt waarvoor uploaders de rechten niet hebben. Gevolg: boze platenmaatschappijen. Hoe Facebook hen tegemoet komt, lees je hier.

Speel Rift en Vive-games op je smartphone

Voor de Oculus Rift en de HTC Vive zijn al veel leuke spellen uitgekomen, maar zelfs na prijsdalingen blijven de vr-brillen een hele investering. Je kunt de games ook via een omweg spelen op je smartphone, met een programma genaamd VRidge. Lees hier hoe je daarmee aan de slag gaat.

Lenovo moet betalen voor adware-schandaal

Het Superfish-schandaal uit 2015 krijgt twee jaar laten een staartje. Lenovo treft namelijk een schikking met de FTC van 3,5 miljoen dollar. Dit vanwege de installatie van adware op laptopmodellen destijds. Ook zitten er nog wat andere voorwaarden aan de afspraak. De strekking daarvan: niet meer doen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht