PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Wat verandert er met de PSD2, de nieuwe richtlijn voor banken?

Dat niet alleen je eigen bank, maar ook derde partijen door je bankrekening kunnen snuffelen. Klinkt waarschijnlijk niet aanlokkelijk. Toch kun je die toestemming straks geven en zijn banken verplicht om die toegang vervolgens ook te verlenen. Lees hier meer over Payment Service Directive 2 (PSD2).

Waarom we nog niet overal glasvezel hebben

Ruim 2,7 miljoen Nederlandse huishoudens hebben nu toegang tot glasvezelinternet. Dat is dus nog lang niet iedereen. Al helemaal omdat slechts een derde daarvan daadwerkelijk een glasvezel-abonnement heeft afgesloten. Waarom duurt het zo lang voor glasvezel de nieuwe standaard is?

Deze robot loopt tegen muren op

Harvard's Ambulatory Micro Robot - of HAMR - kan tegen muren oplopen. Een knap kunstje, waarvoor onderzoekers van de Harvard-universiteit hun inspiratie haalde bij kakkerlakken. En dat met de hulp van... Rolls-Royce? Lees hier meer over dit opmerkelijke verhaal.

Smartphone als afstandsbediening

In vrijwel ieder huishouden vind je er eentje, een afstandsbediening. Al sinds de jaren '50 de methode om mee te zappen. Maar is dat niet een beetje ouderwets? Je kunt je televisie ook bedienen met je smartphone of met je stem. Hoe zien de ontwikkelingen op dit gebied er uit?

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht