abonneren

PCM-weekoverzicht: Alles over Microsoft Build 2016 - Toekomst van Windows 10

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Microsoft Build 2016 - Alles over de Redstone-update (en meer)

Deze week staat in het teken van Microsofts Build 2016-conferentie, die helemaal draait om de toekomst van Windows 10. Voor de zomer staat de eerste grote update voor het besturingssysteem gepland onder de naam Redstone. Ook wedt Microsoft de komende tijd op bots en kunstmatige intelligentie. Meest opvallend is de nieuwe vlam van de firma: Waarom Microsoft nu Linux omarmt.

Verder valt ons op dat het bedrijf nog erg mysterieus doet over het verdienmodel van Windows 10. Waarom is dat erg? En hoe zit het eigenlijk met Microsofts plannen om meer universele apps samen te brengen? Daarvoor komt men met de 'Centennial'-toolkit, waarmee desktop-apps overgezet kunnen worden naar Windows Mobile.

Gadgets voor gamers

Corsair onthult deze week een muis met een dpi van maar liefst 12.000, de M65 PRO RGB - met dedicated sniper-knop. Slechts een week nadat Logitech de draadloze gamingmuis G900 Chaos Spectrum aankondigde. En Razer komt met een eigen capture card, de Ripsaw. Handig voor wie graag zijn beste headshots vastlegt en wil delen met de wereld.

Tip: Pixel C-tablet tijdelijk goedkoper

Zit je al een tijdje te azen op de Pixel C-tablet van Google, dan is dit een mooi moment om toe te happen. Je kunt je namelijk tijdelijk aanmelden voor een kortingscode, waardoor je er 25 procent minder hoeft neer te leggen. De Pixel C is een van de apparaten waarop je Android N kunt installeren, hoewel we dat alleen aanraden als je nog een apparaat als backup hebt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht