abonneren

PCM-weekoverzicht: Zo sloeg de Wannacry-ransomware toe

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Zo sloeg de Wannacry-ransomware toe

De gijzelsoftware Wannacry is deze week verantwoordelijk voor een ransomware-aanval van ongekende schaal. Twee belangrijke vragen: hoe heeft het zover kunnen komen én hoe voorkomen we het in de toekomst? Lees er hier alles over.

Hoe werkt machine learning?

Software die uit zichzelf kan leren is in opkomst. Spraakherkenning die ons telkens beter begrijpt, de slimme thermostaat die weet hoe laat we thuiskomen... slechts enkele voorbeelden. De techniek erachter heet machine learning, en we vertellen je hoe dat precies werkt.

Hoe gaat Wikipedia met je privacy om?

PCM legt graag populaire websites en diensten langs de privacy-meetlat. Welke informatie wordt er zoal van je verzameld en in hoeverre is men daarin transparant? Dit keer kijken we naar Wikipedia, ieders favoriete online encyclopedie. Lees hier de resultaten.

Tips voor de expert: installeren van harde schijf

Het installeren van een harde schijf is doorgaans zo gepiept. Toch zijn er in deze vroege fase al wat trucjes die je kunt toepassen om uiteindelijk de levensduur van de schijf te verlengen. In deze workshop geven we je wat tips mee om het optimale uit je hdd te halen - al tijdens de installatie.

Bouw je oude laptop om tot Chromebook

Heb je nog een oude laptop liggen waar je niets meer mee doet? Installeer dan eens Chromium om het beestje nieuw leven in te blazen als volwaardige Chromebook. Een leuk knutselproject, al zeggen we het zelf. Lees hier de stappen die je ervoor moet ondernemen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht