abonneren

PCM-weekoverzicht: Alles over het instellen van eigen modem

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Het installeren van een eigen modem

Het installeren van een eigen modem is niet zo vanzelfsprekend als we zouden willen. De meeste providers werken nu niet bepaald mee. Hoe zit het precies rond die regelgeving? Dat zetten we voor je op een rij, en daarnaast leggen we uit hoe je per provider een eigen modem instelt.

De huidige staat van vaste internetverbindingen

Een woning zonder vaste internetverbinding is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen. De tijd van de inbelverbinding ligt ver achter ons, maar glasvezel heeft ook nog lang niet iedereen bereikt. Hoe ziet de markt voor vast internet er tegenwoordig uit? Een overzicht van de huidige staat van vast internet.

Kun je zelf glasvezel aanleggen?

Glasvezelinternet is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet in de buitengebieden, waar desondanks snel internet toch ook wenselijk is. Je kunt wachten tot je ooit aan de beurt bent, maar je kunt ook zelf stappen ondernemen. Lees hier meer over de initiatieven die in Nederland lopen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht