abonneren

PCM-weekoverzicht: Alles over het beveiligen van Linux

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Tips voor de expert: Linux beveiligen

Linux is door het kleinere aantal gebruikers een stuk minder interessant voor cybercriminelen dan Windows-computers. Neemt niet weg dat er ook in Linux-distributies lekken kunnen zitten die door kwaadwillenden uitgebuit kunnen worden. Hoe beveilig je jezelf daar tegen?

Linux hacken: zo eenvoudig is het

Goed, op de beveiliging van Linux moet je dus net zo goed een oogje houden. Maar om welke gevaren gaat het nu precies? En hoe eenvoudig is het voor hackers om op je systeem in te breken? In dit artikel leggen we uit waar de zwakke plekken van Linux zich bevinden.

Zelfrijdende voertuigen van de toekomst

Bij de term autonome voertuigen denken we vooral aan zelfrijdende personenauto's. Maar ook in het openbaar vervoer wordt deze techniek telkens verder ontwikkeld. We kijken naar tien initiatieven op dit gebied. Sommige veelbelovend, anderen hebben het niet gered. Maar leerzaam is het altijd!

Zelfrijdende voertuigen van de toekomst: Deel 1

Zelfrijdende voertuigen van de toekomst: Deel 2

Beter slapen door slimme hoofdband iBand+

Het is even wennen, slapen met een hoofdband om. Maar voor mensen met slaapproblemen kan de iBand+ onschatbare inzichten geven in individuele slaappatronen. Dankzij succesvolle crowdfunding-campagnes komt dit product bijna op de markt. We interviewden de makers.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht