abonneren

PCM-weekoverzicht: Alles over de nieuwe kentekenwet

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De voors en tegens van de nieuwe kentekenwet

Wie het programma Hunted (op NPO 3, aanrader!) graag volgt, weet dat het ANPR-systeem een belangrijk hulpmiddel is voor het opsporen van verdachten aan de hand van hun kenteken. Sinds 1 januari mag deze informatie langer bewaard worden en kan de politie deze veel breder inzien dan voorheen. Daar is niet iedereen even blij mee, waaronder privacy-organisaties. Lees er hier alles over.

Tech op de snelweg

Nu we het toch over het verkeer hebben, techniek op de snelweg wordt uiteraard niet alleen maar ingezet om te bespieden. Zo zijn er allerlei initiatieven gaande voor het veiliger maken van snelwegen, bijvoorbeeld op het gebied van matrixborden en betere verlichting. Ook verduurzaming speelt een belangrijke rol, o.a. op het gebied van elektrische voertuigen. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen.

De successen en mislukkingen van crowdfunding

Vanuit het concept crowdfunding hebben al een hoop interessante producten het levenslicht gezien. Iemand met een goed idee is niet langer afhankelijk van slechts enkele grote partijen voor investeringen. Iedereen kan een duit in het zakje doen en zodra het streefbedrag is behaald, kan de productie beginnen. Soms is dat een succes, maar niet altijd - zoals je in dit artikel leest.

Back-ups maken met een Synology-nas

Heb je net een nieuwe Synology-nas gekocht? Dan ben je klaar voor het serieuzere werk op gebied van back-ups. Zo'n nas heeft allerlei opties om efficiƫnt en automatisch je bestanden voor je te bewaren, lokaal of in de cloud. Als je dit eenmaal hebt ingesteld, heb je er vaak geen omkijken meer naar. Lees in dit artikel welke opties er allemaal zijn.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht

Laatste Vacatures