abonneren

PCM-weekoverzicht: Alles over de data-blunder van Facebook

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Cambridge Analytica en Facebook: Wat we weten

Facebook speelde data door aan een bedrijf dat daarmee politieke invloed kon uitoefenen op gebruikers door middel van gerichte advertenties. De ophef daarover is groot (#detelefacebook) en terecht. Hoe heeft het precies zo ver kunnen komen? Lees het in deze reconstructie.

De grootste uitdagingen voor de toekomst van zonne-energie

Zonne-energie heeft de toekomst, maar vanzelfsprekend is dat uiteraard niet. De techniek blijft zich doorontwikkelen en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Lees hier over de grootste uitdagingen. Daarnaast: wist je dat je ook je eigen zonnecellen kunt maken?

Drie zakelijke accesspoints getest

Accesspoints geven je veel mogelijkheden om een snel wifi-netwerk te bewerkstelligen dat bovendien een brede dekking biedt. Wat kun je er zoal mee? We hebben er de afgelopen tijd drie getest. Lees hier onze test met accesspoints van D-Link, TP-Link en Ubiquiti.

Aan de slag met SketchUp

Nu 3D-printers telkens meer gemeengoed worden, heb je misschien wel eens nagedacht over de mogelijkheden ervan. Het begint uiteraard allemaal met een 3D-model, en SketchUp is een gratis programma waarmee dat te realiseren is. Hoe? Dat lees je in deze workshops:

SketchUp-tutorial: de basics voor beginners

3D-objecten ontwerpen met SketchUp

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht