PCM-weekoverzicht: Alle Windows 10-versies en de Pi-concurrent

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Alle versies van Windows 10

Hoewel Microsoft eerst sprak over 'één Windows,' is nu bekend dat er toch zes verschillende versies van Windows 10 uitkomen. Zo is er onder meer Windows 10 Home, Pro en Enterprise. Lees hier een overzicht van alle edities. Ook is deze week duidelijk geworden dat de Edge-browser geavanceerd genoeg is om geen gebruik meer te maken van het twintig jaar oude ActiveX.

Concurrentie voor Raspberri Pi

Deze week is er een crowdfundingcampange gestart voor CHIP, een microcomputer die maar 7 euro kost en de concurrentie aangaat met de Raspberri Pi. Toeval of niet, de Raspberri Pi Foundation kondigt vrijwel direct een prijsverlaging aan voor zijn B+ model.

Opkomst van anonieme chatapps

BitTorrent lanceert zijn eigen anonieme chatapp Bleep, die gebruik maakt van peer-to-peer technologie en niets opslaat in de cloud. Er is behoefte aan een privacyvriendelijker WhatsApp-alternatief, zo bewijst ook Telegram. Die app kent inmiddels meer dan 62 miljoen actieve gebruikers.

Smartphones uit China

De Huawei P8 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Het Chinese bedrijf heeft er baat bij om ook de rest van de wereld te veroveren, want de smartphoneverkoop in China zelf is voor het eerst in zes jaar gedaald. PCM heeft de P8 al een tijdje in handen, dus lees zeker de review nog eens na.

De zelfrijdende auto komt er aan

De zelfrijdende auto's van Google zijn inmiddels bij elf incidenten betrokken geraakt, maar dat was schijnbaar nooit de schuld van de auto zelf. Google heeft er dan ook alle vertrouwen in: de eerste zelfrijdende wagens gaan de aankomende zomer de eerste testritjes maken op de openbare weg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht