abonneren

PCM-weekoverzicht: Alle tech-innovaties op IFA 2017

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Netwerk en IoT op IFA 2017

Deze week staat helemaal in het teken van nieuwe producten die op de IFA-beurs te Berlijn zijn aangekondigd. Te beginnen met apparaten binnen het netwerk en internet-of-things-segment. Zo kondigt Asus nieuwe routers aan, waarvan er eentje gebruikmaakt van de nieuwe wifi-standaard 802.11ax. Ook D-Link onthult nieuwe routers en andere netwerkoplossingen. Philips neemt daarnaast zijn Hue-lampen op de schop, met bredere ondersteuning voor Apples HomeKit.

Computers, laptops en convertibles

Op de grootste technologiebeurs van Europa zijn met name convertibles erg in trek. Zie de nieuwe ZenBook Flip-serie van Asus, bijvoorbeeld. Maar ook Acer kan er wat van. Dat bedrijf kondigt nieuwe modellen aan binnen de Swift en Spin-familie. Oh ja, en deze dikke gaming-pc plus bijbehorende monitor.

Audiovisueel

Als het aan Samsung ligt, is oled verleden tijd. Op tv-gebied althans. Op de IFA-beurs kondigt het bedrijf verscheidene nieuwe qled-televisies aan, naast dat het plannen voor HDR10+ uit de doeken doet. Sony pakt uit met nieuwe audio-producten, die opvallen vanwege hun automatische noise-cancelling. En Asus kondigt zijn mixed reality-headset voor Windows 10 aan, inclusief prijs.

Smartphones op IFA 2017

Smartphones zijn natuurlijk niet meer weg te denken van tech-beurzen. Ook de IFA werd aangegrepen om tal van nieuwe modellen te onthullen, waaronder de LGV30, Sony Xperia ZX1 en de Moto Z2 Force. We verwijzen je daarvoor graag door naar onze collega's van Computer!Totaal, die er al even mee gespeeld hebben.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht