abonneren

PCM-weekoverzicht: Alle ins en outs over bluetooth

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Alles wat je wil weten over bluetooth

Bluetooth is een draadloze techniek die we vooral kennen van koptelefoons en speakers, maar ook randapparatuur als wireless toetsenborden en muziek maken er gebruik van. Maar hoe werkt de technologie precies? Dat lees je in dit artikel. En voor een handig overzicht van verschillende bluetooth-codecs en wat ze doen, kun je hier terecht.

Shuttle XPC Slim DX30 review

Een mini-pc kan op allerlei manieren van pas komen. Over het algemeen worden ze ingezet als stille mediacenters, bijvoorbeeld voor naast de tv. Er zijn veel modellen op de markt, en wij hebben de Shuttle XPC Slim DX30 de afgelopen tijd getest. Lees hier de review.

WPA2-standaard kwetsbaar voor aanval

Beveiligingsonderzoekers ontdekten deze week een kwetsbaarheid in de WPA2-standaard, die al jarenlang wordt gebruikt om draadloze netwerken mee te beveiligen. Hoe zit dat precies en wat zijn de risico's ervan? Reden tot paniek? Lees het hier.

Stem voor de Website van het Jaar

Onze collega's van Kieskeurig.nl zijn genomineerd voor de Beste Website van het Jaar 2017, in de categorie Vergelijking. Uiteraard zouden we het erg leuk vinden als ze die prijs winnen, dus breng je stem uit! Je maakt dan onder andere kans op een Sonos Play t.w.v. 526 euro.

Google introduceert U2F voor beveiligen accounts

Voor sommige beroepsgroepen is een goede e-mailbeveiliging extra belangrijk. Denk aan politici of journalisten. Voor hen introduceert Google nu een extra beveiligingslaag middels U2F. Je dient wel even te investeren in twee fysieke sleutels, maar dan zit je account ook echt potdicht.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht