abonneren

PCM-weekoverzicht: Achter de schermen bij Netflix

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Hoe Netflix de entertainmentwereld verandert

Net zoals googlen inmiddels in onze taal is opgenomen als werkwoord voor online iets zoeken, zo staat netflixen haast synoniem met het streamen van films en series. We gingen bij Netflix op bezoek om onder meer te praten over de achterliggende technieken en de plannen voor de toekomst.

Meltdown en Spectre: ernstig beveiligingslek in processors

Het komt zelden voor dat een beveiligingslek zoveel potentiƫle slachtoffers kan maken als Meltdown en Spectre. Dit omdat ze op processor-niveau opereren. Zowel cpu's van Intel als AMD en ARM zijn kwetsbaar. Lees hier meer over de werking ervan en de gevaren die het met zich meebrengt.

Hoe onbeperkt is onbeperkt mobiel internet?

T-Mobile en Tele2 stunten beide met onbeperkte databundels. Altijd en overal snel 4G-internet voor een vaste prijs. Klinkt heel mooi, maar er zitten wel degelijk wat beperkingen aan. We namen de precieze voorwaarden voor je onder de loep, zodat je niet alsnog tegen verborgen kosten aanloopt.

Ook altijd internet op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is altijd online kunnen zijn bijna net zo belangrijk als je internet thuis. Want je wilt navigeren, het thuisfront op de hoogte brengen van je avonturen en het web afspeuren naar mooie bezienswaardigheden. Dit zijn je opties.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Weekoverzicht