PCM-weekoverzicht: Aanval op de App Store en de launch van Office 2016

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke artikelen moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Besmette apps ontdekt in de App Store

De App Store is deze week besmet geraakt dankzij XcodeGhost, een malafide variant van de software die normaliter wordt gebruikt door app-ontwikkelaars. PCM zet 5 vragen en antwoorden over XcodeGhost op een rij. Ook vind je hier een lijst met besmette apps. Apple heeft in een reactie aangegeven preventieve maatregelen te treffen.

Office 2016 nu echt uit voor Windows

Office 2016 was al langer uit als proefversie, en als volledige versie ook voor de Mac. Vanaf deze week kunnen Windows-gebruikers eindelijk echt met het vernieuwde softwarepakket aan de slag. Een overzicht van de nieuwe functies vind je hier. En hoe upgrade je eigenlijk? Daar zijn verschillende manieren voor, zoals we hier voor je hebben beschreven.

Opmaat naar Android M

Volgende week houdt Google een persconferentie en naar verwachting worden dan nieuwe Nexus-toestellen onthuld, de Neus 5X en de Nexus 6P. Misschien nog wel interessanter is echter de lancering van een nieuwe Android-versie, Android M. Ook bekend als Android 6.0 of Android Marshmallow. Hoe dan ook, wat er naar verwachting nieuw is ten opzichte van Android Lollipop lees je hier.

Review: Microsoft Lumia 640 XL 

De 'gewone' Lumia 640 bespraken we al eerder, nu is het tijd om de grotere variant onder de loep te nemen. De Microsoft Lumia 640 XL is een beestachtige middenmotor en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarbij vallen vooral het scherm en de accuduur in positieve zin op, de camera laat echter te wensen over. Lees er meer over in de volledige review.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht