PCM-weekoverzicht: Aanbevolen Windows 10-update, Galaxy S7 in aantocht

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Windows 10 voortaan als Aanbevolen Update

Windows 10 negeren of ontwijken wordt telkens lastiger. Sinds deze week wordt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft als Aanbevolen Update aangeboden. Als je niet oppast, wordt Windows 10 dus automatisch op je pc gezet. Maar je hebt wel 30 dagen bedenktijd. Voorkomen is echter beter dan genezen, en daar is een handige tool voor. Lees hier meer over het GWX Control Panel.

Galaxy S7 in aantocht

Samsung gaat de Samsung Galaxy S7 op 21 februari aankondigen. Er vindt een evenement voor plaats tijdens de Mobile World Congress te Barcelona. Deze week zijn echter al de eerste beelden van de smartphone opgedoken, waar ook een Edge-variant van uitkomt. Blijven er nog verrassingen over? Als al deze geruchten over de S7 kloppen, weten we al een heleboel.

Popcorn Time is terug als browserversie

Popcorn Time is terug, en hoe! Het originele team achter de illegale streamingdienst heeft een versie ontworpen die in de browser af te spelen is. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een plugin. De open source-broncode is ook vrijgegeven, waardoor het voor auteursrechthebbenden weer extra lastig wordt de boel offline te trekken. En anders zijn er ook nog deze verboden alternatieven...

4 vragen (en antwoorden) over Privacy Shield

Er is een belangrijk akkoord gesloten tussen Europa en de Verenigde Staten over het opslaan van persoonsgegevens. De opvolger van Safe Harbour heet Privacy Shield en deze ingewikkelde materie legde PCM deze week onder de loep. Wat gaat er in de toekomst veranderen en wat merk je daar in de praktijk van? Lees het hier.

Uitnodiging: Kom naar de IoT Tech Day!

We hoeven je niet uit te leggen dat er veel toekomst zit in het Internet of Things. Dat beseffen we hier op de redactie en bij onze uitgever Reshift Digital maar al te goed. Vandaar de IoT Developers Day. We willen je hier als PCM-lezer graag voor uitnodigen, uiteraard met korting! Presenteer er je eigen projecten of kom inspiratie opdoen bij andere ontwikkelaars. Zeker de moeite waard!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: weekoverzicht