abonneren

PCM-vooruitblik: wat verwachten we van MWC 2016?

PCM is ook dit jaar weer aanwezig op de Mobile World Congress te Barcelona, dat start op 21 februari. Inderdaad, CES is nog maar net afgelopen en de volgende tech-beurs staat alweer op het punt te beginnen. Wat verwachten we er zoal van?

Samsung

Er zijn al veel geruchten over het toestel, waarvan ook een Edge-variant zou uitkomen. Mogelijk met terugkeer van een micro-sd ingang. Maar de accu is ook dit keer niet te vervangen.Samsung gebruikt de MWC al jaren als dé plek om zijn nieuwe toptoestellen aan een publiek van duizenden te onthullen. Dit jaar is dat ook weer het geval. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy S7

Qua processor kan het twee kanten opgaan, de Snapdragon 820 of de Exynos 8. Verder lijkt het toestel erg op de S6, als we deze foto's mogen geloven. Lees hier alle geruchten over de Galaxy S7 op een rij.

LG

Normaal gesproken lanceert LG geen nieuwe smartphones tijdens MWC, maar dat zou dit jaar wel eens heel anders kunnen uitpakken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft namelijk uitnodigingen verzonden voor een evenement op 21 februari in Barcelona, met de cryptische boodschap 'Play Begins'. De hele techindustrie verwacht dat het de LG G5 betreft.

De G5 klinkt in elk geval veelbelovend, mogelijk met een metalen behuizing en verwijderbare achterzijde voor het verwisselen van de accu. Een betere camera en de Snapdragon 820-processor zijn ook genoemd, samen met een vingerafdrukscanner en een irisscanner. 'Always On' lijkt verder het mantra, wat slaat op het scherm dat altijd aan zou kunnen staan.

Overigens presenteert LG er ook de LG Stylus 2, de LG X Screen en de LG X Cam. Alle drie midrange smartphones met een eigen gimmick. Prijzen en releasedata verwachten we tijdens de beurs.

Sony

Sony laat zich ook wat lastiger voorspellen. Vorig jaar zijn de Xperia Z5, Z5 Compact en de Z5 Premium uitgebracht, dus 2016 staat wellicht helemaal in het teken van de Xperia Z6-serie

Als dat klopt, dan hebben we te maken met de Xpeia Z6 Mini (4 inch), Z6 Compact (4,6 inch), de Z6 zelf (5,2 inch), de Z6 Plus (5,8 inch) en de Z6 Ultra (6,4 inch). Opvallend genoeg is het erg stil rond de Z6, veel geruchten komen er niet naar buiten. Een van de weinige verhalen die we hebben gehoord, is dat de Z6 in maar liefst vijf verschillende groottes wordt gelanceerd.

Sony's vorige toptoestellen werden in september aangekondigd tijdens de IFA te Berlijn. Aangezien er nog zo weinig bekend is over de Z6, verwachten we er weinig van te horen tijdens MWC. 

Overigens zou het wel kunnen dat reeds uitgebrachte smartphones en tablets een upgrade krijgen. Het bedrijf heeft hoe dan ook een persconferentie gepland en staat dus niet helemaal met lege handen.

HTC

De One M9 werd vorig jaar onthuld op de MWC, maar omdat we nu nog weinig officieels vernomen hebben over een opvolger, lijkt het er op dat deze ook niet in Barcelona aanwezig is. HTC houdt verder ook geen persconferentie.

Het neemt overigens niet weg dat de HTC One M10 al in het wild gespot is. Maar deze zou pas in april worden aangekondigd. Maar HTC heeft meer in petto dan smartphones, zoals de indrukwekkende Vive vr-bril. Mogelijk zien we daar wél meer van. En wie weet, ook een HTC One smartwatch?

Microsoft

Microsoft heeft nog maar nét zijn toptoestellen met Windows 10 uitgebracht, de Lumia 950 en 950 XL. Opvolgers daarvan verwachten we de komende tijd nog niet. In de wandelgangen wordt echter wel gesproken over nieuwe midrange-toestellen, die als Lumia 750 en/of 850 door het leven zouden gaan.

Maar we horen ook dat die best wel eens in de kiem gesmoord zouden zijn, waarbij de onlangs onthulde Lumia 650 als laatste Lumia van het jaar wordt onthaald. Nee, van Microsoft verwachten we helaas niet zoveel tijdens de MWC.

Huawei

Huawei is aanwezig op de MWC. Dat weten we, omdat er uitnodigingen zijn uitgestuurd met de tekst 'The new style of business'. Het lijkt er op dat Huawei nog geen nieuwe smartphone gaat onthullen. De Mate 8 is immers nog maar net uit.

Wat verwachten we dan wel? Mogelijk introduceert het bedrijf een tablet met afneembaar toetsenbord. Deze Surface Pro-concurrent zou de naam Matebook dragen.

Xiaomi

Xiaomi is voor het eerst met een eigen persconferentie op de MWC aanwezig en wil daar groots uitpaken met de Xiaomi Mi 5. Lees er meer over bij onze collega's van Computer Idee.

Meizu

De Chinese smartphonefabrikant Meizu heeft inmiddels de Meizu Pro 5 Ubuntu Edition onthuld, de krachtigste Ubuntu-smartphone tot op heden. De specificaties weten we al, nu de prijs nog. Die wordt maandag bekendgemaakt tijdens de MWC, waarna het toestel ook direct te bestellen is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: mwc2016