abonneren

PC-verkoop stijgt, maar niet dankzij Vista

Wereldwijd stijgt de verkoop van pc's dit jaar met 11 procent. De oorzaak van de stijging is echter niet de lancering van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows Vista, maar de opkomst van nieuwe markten. In 2007 zullen er ongeveer 257 miljoen pc's worden verkocht. Een stijging van 11 procent vergeleken met 2006 toen er wereldwijd in totaal 231,5 miljoen pc's werd verkocht.
Niet Vista maar de komst van nieuwe markten is de belangrijkste oorzaak van de stijging. Onderontwikkelde landen beginnen zich nu langzaam op technologisch gebied te ontwikkelen en 55 procent van de groei in pc-verkoop bestaat dan ook uit consumenten die niet eerder een pc hebben gekocht.

Verwacht wordt dat onderontwikkelde markten de komende twee jaar goed zullen zijn voor 128 miljoen verkochte pc's. Hiervan zal 77 miljoen desktopsystemen zijn en 51 miljoen laptops en andere mobiele pc's. In totaal zullen de nieuwe markten in 2007 en 2008 goed zijn voor een kwart van het totale aantal pc's dat wereldwijd wordt verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: