abonneren

Pc-verkoop in Europa daalt 19 %

De verkoop van pc’s in Europa daalde het afgelopen kwartaal met 19 procent ten opzichte van vorig jaar. De verwachte opleving door de komst van Windows 7 bleef uit, als gevolg van de economische crisis.

Uit een rapport van marktonderzoeker Gartner blijkt dat er in het tweede kwartaal van 2011 in West Europa 12,7 miljoen pc’s zijn verscheept tegen 15,6 miljoen stuks vorig jaar. De grootste terugval is te zien bij de mobiele pc’s (notebooks en netbooks) daarvan daalde de verkoop ruim 20 %. Bij alleen de netbooks is dat nog erger daarvan liep de verkoop zelfs terug met 53 %. Bij destkops is de daling ruim 15,4 % ten opzichte van een jaar geleden.

Al met al zijn het vooral de consumenten die 27 procent minder computers kochten. Bij al deze cijfers zijn tablets expliciet uitgesloten.

Acer heeft de eerste plaats als grootste pc-verkoper in Europa weer moeten afstaan aan HP, terwijl Dell op de derde plaats blijft staan. Deze Europese verkoopcijfers staan in flink contrast met de Wereldwijde cijfers. De totale pc-markt groeide werelwijd nog wel met een bescheiden 2,3 %. 

Gartner PC verkoop Europa 2e kwartaal

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: