abonneren

PC-verkoop groeit 21 procent

Volgens marktonderzoeker Gartner zijn er wereldwijd bijna 83 miljoen pc's verkocht in het tweede kwartaal van 2010. Een groei van 21% ten opzichte van 2009. Dit is hoger dan Gartners eigen verwachtingen van 19% groei op jaarbasis. De bestedingen zijn met 13% gegroeid als gevolg van de dalende prijzen. Toch dalen de prijzen minder snel dan de afgelopen jaren.
In vergelijking met het voorgaande kwartaal is totale aantal verkochte apparaten licht gedaald met 1,8 %.

Vooral groei in de verkoop van mini-notebooks is minder geworden in het tweede kwartaal. Deze groei is nog altijd hoger dan van de andere pc-categorien, maar daalde naar 20% in vergelijking tot wel 70% in de voorgaande kwartalen.

HP is wereldwijd marktleider gebleven, maar groeide aanzienlijk minder dan andere spelers op de markt. Acer staat op de tweede plaats met een stijging van verkochte aantallen van ruim 30%. Lenovo doet het ook er goed met 47% groei op jaarbasis en staat op de vierde plaats. Asus is een opvallende groeier met 79% groei en staat nu op de vijfde plaats in de ranglijst.

Bron: Gartner

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord