abonneren

PayPal verbetert opnieuw zijn beveiliging

eBay's PayPal-betaaldienst wil dat meer gebruikers de beveiliging van hun persoonlijke informatie serieus nemen. Om dit voor elkaar te krijgen, gaat PayPal gebruik maken van SMS-berichten om online transacties beter te beveiligen.Paypal-gebruikers met een mobiele telefoon die een online aankoop willen doen, kunnen een SMS-bericht versturen via een knop op de website van PayPal enhun gebruikersnaam en wachtwoord doorgeven. PayPal stuurt vervolgens een SMS-bericht terug met daarin een 6-cijferig nummer. De gebruiker kan dit nummer invoeren op de website om de aankoop te completeren.
Indien de provider van de gebruiker de nare gewoonte heeft om SMS-berichtjes te vertragen dan controleert PayPal de gegevens door middel van een aantal beveiligingsvragen.

De nieuwe dienst PayPal SMS Security Key is gerelateerd aan de PayPal Security Key-gadget. Het maakt gebruik van dezelfde beveiligingsinfrastructuur. De SMS-functie is afkomstig van VeriSigns Messaging and Mobile Division. VeriSign werkt samen met honderden providers om een wereldwijde beveiligingssysteem te ontwikkelen dat de identiteit van gebruikers beter moet beschermen.

PayPal's Security Key-gadget kost $5, maar de SMS-dienst is gratis. Net als de gadget werkt de SMS-dienst niet alleen op PayPal maar ook op de site van moederbedrijf eBay. Op dit moment is de SMS-dienst beschikbaar voor gebruikers in de VS, Australië, Oostenrijk, Canada en Duitsland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: