abonneren

Paypal begint nieuwe betaalstrategie

Paypal heeft zijn Paypal X-programma nu officieel beschikbaar gemaakt. Dit is een API (application Program Interface) die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt Paypal betalingen naadloos in hun applicaties te integreren. Paypal wil hiermee de concurrentie het hoofd bieden van recente online betaalinitiatieven van Google en Facebook.Dankzij de nieuwe API kunnen webtoepassingen Paypal zo integreren dat klanten rechstreeks betalen zonder zoals in het verleden voor een betaling omgeleid te worden naar een site van het betaalbedrijf zelf.

Met het X-platform is het voortaan ook mogelijk voor nieuwe gebruikers om op de externe site een account aan te maken. De nieuwe betaaltoepassingen beperken zich niet tot een pc-scherm. Ook mobiele betaaltoepassingen op smartphone behoren tot de mogelijkheden.

Een andere innoverende toepassing zijn de al lang ontbrekende mogelijkheid van microbetalingen. Nu wordt het mogelijk kleine betalingen te doen voor online aankopen, zoals een artikel of een ééndags toegang tot een website. De gebruiker kan de verkoper een bedrag beschikbaarstellen, waar de verkoper op elk gewenst moment een bedrag kan incasseren. Bijvoorbeeld neemt een klant een 50 Euro abonnement en draagt 50 cent af voor ieder artikel dat hij afneemt.

Deze Paypal X  API is overigens niet gratis. De toepassingen die het gebruiken moeten een vast bedrag per transactie betalen aan Paypal. Dit is de manier waarop Paypay hoopt iets te kunnen verdienen aan deze service.

Via: Internet Retailer

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie