abonneren

Patentruzie TomTom en Microsoft loopt met sisser af

Microsoft en TomTom hebben buiten de rechtbank een overeenkomst gesloten. Hiermee komt een eind aan de patentruzie tussen beide bedrijven. TomTom zal betalen voor een licentie op acht patenten, terwijl het Microsoft het recht geeft een aantal navigatiepatenten te gebruiken.Microsoft klaagde aanvankelijk TomTom aan voorinbreuk op acht patenten die betrekking hebben op het geheugenmanagement en het bestandssysteem in de Linux-navigatiesystemen van TomTom. TomTom diende prompt een tegenrechtszaak in, waarin het Microsoft ervan beschuldigde drie patenten te overtreden.

Nu het stof neergedaald is, mogen Microsoft en TomTom elkaars patenten voor de komende vijf jaar gebruiken. TomTom's patenten vallen voortaan onder de General Public Licence; hiervoor hoeft geen afdracht gedaan te worden. Voor de Microsoft-patenten moet wel een licentie betaald worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord