abonneren

Patentruzie TomTom en Microsoft krijgt staartje

De kortstondige patentruzie tussen Microsoft en TomTom, over het gebruik van het fat-bestandssysteem in de TomTom-navigatiesystemen, krijgt een staartje. Hoewel TomTom en Microsoft zelf al een schikking getroffen hebben, duiken open-source- en Linux-activisten dieper in de zaak.De bron van de ruzie is drie patenten van Microsoft die het gebruik van het fat-bestandssysteem behandelen. Een groep open-source-aanhangers (Linux Defenders) laat nu juridische experts zich over de patenten buigen, om te zien of er een mogelijkheid bestaat de patenten nietig te laten verklaren.
De gemeenschap vraagt zich namelijk af of de patenten wel terecht verkregen zijn door Microsoft. De Linux-gemeenschap is bang dat Microsoft, dat zich gesterkt voelt door de schikking, ook Linux-distributies gaat aanklagen voor het gebruik van fat-technologie.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord