abonneren

Patch triplecore AMD-processoren blijft bestaan

Sinds de ontdekking dat het mogelijk is de triplecore AMD Phenom II X3 via het bios te activeren als een quadcore Phenom II X4, loopt het storm met deze processor. Vooral de X3 720 Black Edition is een verkooptopper. AMD is niet van plan actie te ondernemen.Een groot deel van de triplecore Phenom II X3-processoren zijn in feitenormaal functionerende X4-processoren; slechts een klein deel is X3 omdat één van de vier cores niet goed functioneert.
De kans dat het inschakelen van de vierde core via het bios goed functioneert is dan ook groot. De Phenom II X3 720 (2,8 GHz) staat bekend als goede overklokker, dus voor weinig geld en het juiste moederbord is de processor eenvoudig op vier cores en 4 GHz te draaien.

Dat AMD niet van plan is bios-updates uit te brengen die het inschakelen van de vierde core weer onmogelijk maakt, lijkt op het eerste gezicht vreemd. De verkopen van de (duurdere) quadcore zullen immers lijden onder de gestegen triplecore-verkopen. Maar aan de andere kant: een 'geunlockte' triplecore is véél competetiever met Intel's Core 2-processoren dan een X4. Een hoop mensen die normaliter dus een Intel-systeem zouden kopen, gaan nu ineens voor een AMD-systeem. Daarnaast wil AMD de goodwill van zijn kopers niet verspelen door dit truucje te verbieden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie