abonneren

"Patch Dinsdag" verhelpt probleem Bluetooth

Morgen staat de nieuwe "Patch Dinsdag" gepland. In de nieuwe patch zullen zeven beveiligingsfixes zitten, waaronder drie kritieke updates.Volgens Microsoft's Security Bulletin Advance Notification voor junizijn drie van de updates zeer belangrijk en eentje redelijke belangrijk.
Twee van de drie zeer belangrijke updates verhelpen lekken in Windows. Eentje dicht een lek in Internet Explorer (IE) waarmee een hacker met behulp van DirectX, Internet Explorer en Bluetooth op afstand een programma kan uitvoeren. De fix is er voor Windows 2000, XP, Vista, Windows Server 2003 en Windows Server 2008.

Het probleem met Bluetooth zit in de manier waarop het draadloze protocol van Bluetooth werkt met verschillende componenten van Windows XP, Vista en Server 2003.

Behalve deze kritieke updates, zijn er ook nog een aantal minder belangrijke updates. De meeste updates repareren lekken waardoor hackers op afstand programma's kunnen uitvoeren op een computer. In de patch zit ook de maandelijkse editie van de Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool.

Op 11 juni houdt Microsoft een webcast waar het meer informatie geeft over de beveiligingsfixes.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: