abonneren

Password1 meest gebruikte wachtwoord op MySpace

Een Amerikaanse blogger heeft een tijdlang wachtwoord-bestanden verzameld die na hack- of phishing-pogingen op internet beland waren. Daarbij zat ook een (Amerikaans) MySpace-bestand. En hoewel dat gehackte bestand dateert uit 2006, is de analyse die hij ervan maakte waarschijnlijk anno 2009 nog even actueel.Zo werd password1 door 0,24% gebruikt, gevolgd door abc123, password, iloveyou1, iloveyou2, fuckyou1, myspace1, soccer1, iloveyou en iloveyou!. In totaal analyseerde hij de inhoud van 47380 bestanden.

De blogger kwam er ook achter dat wachtwoorden van 7 tekens bij MySpace het meest gebruikt werden (en wel door 24.39%), gevolgd door 8, 6, 9 en 10 tekens. Het langste wachtwoord dat hij tegenkwam bestond uit 63 tekens. Het ging hierbij opvallend genoeg niet om één enkele gebruiker: 0,02% van alle gebruikersbestanden had gekozen voor deze lengte.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord