abonneren

Pas op met overklokken Socket LGA1156

Steeds meer overklokkers waarschuwen voor het overklokken op Socket LGA1156, de socket die door Intel gebruikt wordt voor de nieuwe Core i7- en Core i5-processoren. Een deel van deze sockets schijnt door te branden bij het overklokken.Volgens de berichten gaat het om LGA1156-sockets uit de fabriek van Foxconn. Deze sockets zijn op een deel van het huidige P55-moederbordaanbod te vinden. Een kanttekening: het doorbranden treedt alleen bij extreme situaties op, zodat normale gebruikers hier geen last van zullen ondervinden.
De oorzaak is ook bekend: het socket maakt niet goed contact met alle contactpunten op de cpu, waardoor de overige contactpunten te veel stroom te verduren krijgen.

De meeste moederbordfabrikanten zijn ook op de hoogte van het probleem. Voor zover de highend moederborden al gebruikt maakten van Foxconn-sockets zullen deze fabrikanten overstappen op sockets van concurrerende fabrikanten (Lotes, Tyco). Wie al een P55-moederbord heeft en van plan is over te klokken kan het beste even op zijn moederbord kijken; als het Foxconn-logo op de socket zelf prijkt is het oppassen geblazen.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie