abonneren

Parkeren via SMS in 18 steden

Vanaf maandag 7 juli is het mogelijk om door middel van SMS parkeergeld te betalen via de mobiele telefoon, het zogenaamde SMS-Parkeren. SMS-Parkeren is parkeren en parkeergeld betalen via de mobiele telefoon. Het is een extra toevoeging op het GSM-parkeren. De resultaten op het gebied van GSM-parkeren zijn zeer positief. Nu is er naast het bellenook de mogelijkheid om te SMS-en.

Volgens Tomas Novak, commercieel directeur van Park-line, is het gebruik van Park-line SMS-Parkeren heel simpel: "Je stuurt een SMS met het zonenummer, aangegeven op iedere parkeerautomaat, naar 4111 en je staat geparkeerd. Elke Park-line gebruiker ontvangt een Park-line kaart die achter de voorruit wordt geplaatst. Via een uniek kaartnummer controleert de parkeercontroleur of de auto is aangemeld. Bij het verlaten van de parkeerplaats SMS je "parkeer stop" naar 4111 en dan ben je afgemeld." Vergeten af te melden is bijna niet mogelijk. "Vergeet je een keer af te melden, dan ontvang je standaard een SMS-bericht ter herinnering dat je nog staat geparkeerd en kun je je direct afmelden." licht de heer Novak toe.

SMS-Parkeren heeft een paar belangrijke voordelen. Zo wordt alleen de werkelijk geparkeerde tijd doorberekend (sta je 10 minuten dan betaal je ook 10 minuten). Gepast kleingeld is niet meer nodig, net zo min als het wisselen van geld of het opladen van een chipknip. Ook de gang naar de parkeermeter is overbodig. Met SMS-parkeren heb je altijd voldoende parkeergeld bij de hand.

"Maandelijks worden de parkeerkosten automatisch via de bank- of girorekening geïncasseerd. Gebruikers kunnen hun beveiligde Persoonlijke Parkeerpagina op de website van Park-line bezoeken. In één oogopslag heb je een overzicht van alle parkeerkosten. Kortom, gemakkelijk, veilig en goedkoop!", vult de heer Novak aan. Voor bedrijven kan deze factuur aan kostenplaatsen worden gekoppeld die overeenstemmen met die in de financiële administratie van het bedrijf.

Park-line is in diverse grote gemeenten te gebruiken waaronder; Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. In alle Park-line steden zal het mogelijk zijn om met SMS te parkeren.

Voor meer informatie over Park-line en Park-line SMS-Parkeren kunt u de website www.park-line.nl bezoeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie