abonneren

Pando

Pando profileert zich als filesharingdienst en noemt de bijbehorende software een p2p-programma. Dat trekt natuurlijk altijd volk, maar het programma Pando lijkt echter sprekend op een klein e-mailprogrammaatje. Een bestand versturen ziet er op het beeldscherm niet anders uit dan een e-mailtje met attachment versturen.
Dat attachment mag maximaal 1 GB groot zijn en kan naar tien mensen tegelijk verstuurd worden. De ontvanger krijgt een mailtje met een .pando-bestandje en door dat te openen, start hij de download. Beide partijen hebben dus de software van Pando nodig en deze is beschikbaar voor Vista, XP en 2000 en Mac OS X. Het bestand blijft een week online staan.

Pando biedt verder downloadlinks voor gebruik in een IM-programma en voor op het web: een simpele weblink of als een trendy ‘flash widget'. En dat is allemaal gratis dankzij een banner in het programma. Geen reclame, snellere downloads, honderd mensen tegelijk een bestand mailen dat langer online blijft staan, en bestanden van 3 tot maar liefst 50 GB? Dat kost $ 50 tot $ 500 per jaar. Maar met een beetje strak coderen kun je die video wel onder 1 GB houden.

Website: www.pando.com
Sterren: 5/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie