abonneren

Pando

In een Sitewatch over downloaden mogen sites met muziek en video eigenlijk niet ontbreken. Echter, de goede sites zijn niet gratis. En ├íls ze dan gratis zijn, zijn ze vaak zo slecht dat ze een vermelding niet waard zijn. Of ze zijn goed, maar illegaal ­ en we willen u natuurlijk niet tot aanzetten tot diefstal.
Daarom tot slot nog een adresje dat handig is voor het downloaden van muziek, films, tv-shows en andere grote bestanden.

Stel, je hebt een dvd met een speelfilm en je wilt er een reservekopie van hebben. Die kun je zelf maken, maar dan moet je de beveiliging kraken en dat is illegaal. Gelukkig staat er op internet wel ergens een reservekopie. Als een kennis diezelfde dvd bezit, kun je hem een plezier doen door de reservekopie door te spelen. Maar hoe krijg je die zonder al te veel gedoe van A naar B? Simpel: met Pando.

Het lijkt alsof Pando bestanden e-mailt, maar het parkeert bestanden op de servers van Pando en stuurt een mailtje naar de geadresseerde. Deze kan het bestand dan snel van Pando's servers downloaden.

Nieuw is Pando niet: er zijn soortgelijke sites, maar die vragen geld of werken met vervelende limieten. En Pando is gratis en verstuurt bestanden tot 1 GB.

Website: www.pando.com
Sterren: 4/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: