abonneren

Panda komt met gratis cloud-only malware scanner

Het van oorsprong Spaanse security-softwarebedrijf Panda heeft vandaag een volwaardige malware-scanner gelanceerd die bijna volledig draait op 'cloud-technologie'. Dit betekent dat u maar een heel klein programmaatje hoeft te draaien op uw pc wat zeer weinig impact heeft op de prestaties van uw systeem. Alle anti-malware informatie raadpleegt het programma op internet in het Collective Intelligence Network van Panda. Deze technologie wordt ook in Panda's huidige security suites gebruikt.
Het voordeel hiervan is dat nieuwe malware supersnel gedetecteerd wordt en dat de pc waarop de software draait tegelijkertijd een sensor is voor het Collective Intelligence Network.

Het mooiste van Panda Cloud Antivirus, zoals de scanner heet, is dat het helemaal gratis is. Het is niet zo uitgebreid als de betaalde producten van Panda, dus u moet het doen zonder firewall, ouderlijk toezicht, anti-spam, online back-ups en dat soort zaken, maar voor de geavanceerde gebruiker is deze gratis mini client genoeg.

Panda is de eerste security-softwarefabrikant die met een dergelijke gratis oplossing komt. Doordat het meeste werk op internet gebeurt, zou het heel gemakkelijk moeten zijn om ook een thin client te maken voor Linux en Mac OS. Met een Linux versie is Panda al bezig en een Mac OS versie is niet uitgesloten. Als Panda echt een voorsprong wil hebben op de concurrentie raden we hen aan hier zo snel mogelijk mee op de proppen te komen.

U kunt Panda Cloud Antivirus downloaden op http://www.cloudantivirus.com/.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie