abonneren

Panasonic komt met virtual reality-bril met 360-graden-camera

Panasonic komt met een eigen virtual reality-bril, die een camera krijgt waarmee de omgeving in 360 graden kan worden opgenomen. De bril is voornamelijjk bedoeld om in te zetten bij de Olympische Spelen in 2020, en Panasonic weet niet of het apparaat voor consumenten uitkomt.
Het bedrijf liet een prototype zien aan journalisten. De bril werkt hetzelfde als andere virtual reality-brillen, waarbij een scherm voor de ogen via twee lenzen te bekijken is.

Dragen over je oren

Het grote verschil met de concurrentie zit 'em volgens Panasonic in hoe je de bril draagt. Die klem je namelijk om je oren heen, net als een echte bril. Je hoeft het niet met een band om je hoofd te klemmen, wat volgens Panasonic zorgt voor een comfortabelere ervaring.

Omni-camera

Ook uniek is dat de bril ook een eigen camera aan de voorkant heeft zitten. Het gaat om een omnidirectionele camera, die beelden in 360 graden rondom kan opnemen. Panasonic wil de bril inzetten tijdens de Olympische Spelen in 2020. Zo kunnen journalisten of videomakers het apparaat gebruiken om spannende beelden op te nemen. Hopelijk zitten we tegen die tijd allemaal met een Oculus Rift op de bank naar sportwedstrijden te kijken...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: bril, VR, Panasonic