abonneren

Panasonic GF1, een compacte camera met 4/3 systeem.

Panasonic onthult de derde camera met Panasonics Micro Four Thirds G-systeem. De Lumix DMC-GF1 propt zo ongeveer dezelfde functionaliteit van de G1 en GH1 in het tot nu toe kleinste kastje.De GF1 is ongeveer net zo groot als de onlangs geïntroduceerde, ook op het 4/3-systeem gebaseerde Olympus E-P1, maar heeft in tegenstelling tot de Olympus wel een ingebouwde flitser. De Lumix DMC-GF1 is de eerste camera van Panasonic met het 4/3-systeem met het formaat en uiterlijk van een compactcamera. De voorgangers in de G-serie leken uiterlijk vooral nog op een spiegelreflexcamera.

Dit maakt met het met de mogelijkheid tot het gebruik van verwisselbare objectieven tot een van de meest veelzijdige kwalitatief hoogwaardige compactcamera's van dit moment. De camera is niet alleen om mee te fotograferen maar kan ook video-opnamen maken in hd (1280*720 pixels) formaat met 60 frames per seconde. Deze worden opgeslagen in het AVCHD lite formaat.

Een belichtingsmeter en sluitertijd informatie is beschikbaar in live view op een 3-inch lcd-display van hoge kwaliteit. De camera is naast zwart ook verkrijgbaar in grijs of rood.

Het bijzondere van het Micro Four Third systeem van Panasonic is dat dit systeem spiegelreflex kwaliteit inclusief het gebruik van verwisselbare objectieven mogelijk maakt in een compactcamera. Alleen de zoeker, spiegel en prisma ontbreken waardoor de camera bijzonder compact is. De camera gebruikte een 12,1 megapixel live mos-sensor levert het beste van twee werelden. De kwaliteit van een ccd-sensor en het lage energiegebruik van een cmos-sensor. Prijs en beschibaarheid zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: