abonneren

PalmOS wordt omgedoopt tot GarnetOS

Access, eigenaar van het PalmOS besturingssysteem, gaat de laatste versie van het PalmOS een andere naam geven. Het besturingssysteem gaat voortaan door onder de naam GarnetOS. Garnet was tot nu toe de codenaam van het besturingssysteem.Met het verdwijnen van het PalmOS komt er een einde aan een lange soap rondom het gebruik van de naam Palm.
Oorspronkelijk waren de termen Palm en PalmOS in handen van Palm zelf. Na een opsplitsing ging de hardware over in het bedrijf PalmOne, terwijl het besturingssysteem bij het bedrijf PalmSource werd ondergebracht. PalmSource veranderde in 2003 van naam en werd Access. De rechten op de merknaam Palm werden aan PalmOne verkocht, dat vervolgens weer omgedoopt werd tot Palm.

Inmiddels staat de Palm-hardware geheel los van het besturingssysteem, wat te zien is aan de Palm Treo 700 en 750 die voorzien zijn van het Windows Mobile-besturingssysteem. Access is inmiddels druk bezig een besturingssysteem te ontwikkelen dat gebaseerd is op Linux en oude Palm-applicaties nog wel via emulatie kan draaien. Het GarnetOS dreigt nu tussen wal en schip te vallen; het is onbekend of er nog fabrikanten zijn die dit besturingssysteem op hun hardware willen draaien.

bron

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord