abonneren

Palm introduceert tweede webOS-smartphone

Na de Palm Pre heeft Palm nu zijn tweede smartphone met het webOS aangekondigd. De nieuwe smartphone heet de Pixi en het toestel komt onder de huidige Pre te staan. Net als bij de Pre zal het toestel voorlopig alleen in Amerika via Sprint te koop zijn.De Palm Pixi moet voor het kerstseizoen in de (Amerikaanse) winkels liggen. In tegenstelling tot de Pre, die een slider is, heeft de Pixi een candybar-ontwerp. Toch heeft Palm een volledig qwerty-toetsenbord onder het scherm geplaatst.
Het capacitieve touchscreen is wat kleiner dan gebruikelijk (2,64 inch, 320x240) maar het toestel ziet er stijlvol en slank uit. De Pixi is amper dikker dan de iPhone, maar wel een stuk kleiner.

Aan de binnenzijde van de Pixi bevindt zich een Qualcomm MSM7627, een wat tragere processor dan die in de Pre en iPhone 3GS. De Pixi heeft 8 GB intern geheugen, een 2-megapixel camera met flits, gps, lichtsensor, accelerometer en nabijheidssensor. Wifi ontbreekt, om de Pixi niet teveel met de Pre te laten concurreren.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie