abonneren

Palm bloedt nog steeds geld

Palm heeft zichzelf tenauwernood overeind weten te houden tot de introductie van de Palm Pre. Deze smartphone moet het bedrijf van de ondergang redden, maar helemaal succesvol is de aanpak (nog) niet. Palm maakt nog steeds redelijk veel verlies.Om de Palm Pre te bekostigenheeft het bedrijf moeten vertrouwen op contant geld en korte-termijninvesteringen.Na acht verliesgevende kwartalen zou de Palm Pre de koers van Palm weerom moeten draaien. Nu de Pre sinds enige maanden in Amerika te koop is en het tweede model, de Pixi, aanstaande is, is het gevaar nog niet geweken.
Hoewel het vooruitzicht op de lange termijn redelijk is, blijft Palm verliezen noteren. Zo zou Palm in het laatste kwartaal een verlies van $161 miljoen genoteerd hebben.

Palm weigert te verklappen hoeveel Pre's het bedrijf verkocht heeft. Het grote probleem is dat andere Palm-modellen (Centro, Treo 755 en Treo Pro) een kannibaliserend effect hebben op de verkopen van de Pre. Het lijkt erop dat Palm zo snel mogelijk de budget-Pixi wil introduceren om de andere modellen uit te faseren. Palm zelf verwacht op deze manier een omzet van $1,6 tot $1,8 miljard binnen te halen, meer dan de verwachtingen van Wall Street ($1,58 miljard).

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord