abonneren

P2P en BitTorrent nog steeds populair

Uit een onderzoek van het bedrijf iPoque blijkt dat bestanden delen via peer-to-peer technologie nog steeds verantwoordelijk is voor tussen de 50 en 90 procent van al het dataverkeer op het internet. De populariteit van BitTorrent blijft toenemen.Ondanks dat P2P nog steeds de bandbreedte domineert, zijn er wel andere technologieën in opkomst. Skype neemt bijvoorbeeld op sommige netwerken twee procent van al het dataverkeer voor zijn rekening, ondanks dat de applicatie zelf weinig bandbreedte gebruikt.
Webdiensten die streaming media aanbieden, zoals YouTube, en filehostingdiensten nemen ook steeds meer bandbreedte in beslag.

Wat betreft P2P is BitTorrent nog steeds de grote leider met een marktaandeel tussen de 50 en 75 procent. Een goede tweede is eDonkey, wiens maarktaandeel schommelt tussen de 5 en 50 procent. In de Baltische staten is de applicatie DirectConnect verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent van al het P2P-verkeer.

De volledige resultaten van het onderzoek zullen op de Emerging Technologies conferentie op MIT worden gepresenteerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord