abonneren

Ovi Maps: meer dan miljoen downloads in één week

Sinds de aankondiging van Ovi Maps op 21 januari, is het gratis navigatiepakket al 1,4 miljoen keer gedownload. Al na een week ging het aantal downloads over de één miljoen heen.Nokia: "Toen we de gratis walk & drive navigatie aankondigden wisten we al dat dit als een bom zou aankomen.
Het aantal mensen dat nu hun Nokia gebruikt voor navigatie en als gevolg daarvan nu op zoek gaat naar meer lokatie afhankelijke software, groeit zelfs sneller dan verwacht".

Het succes van de nieuwe versie van Ovi Maps is een belangrijk onderdeel van de strategie van Nokia om markleider te in de markt  van mobiele navigatie, kaarten en locatiegebaseerde diensten te worden. Door de investering in de overname van kaartenmaker Navteq, is Nokia in staat om de kosten voor navigatie voor bestuurders en voetgangers te reduceren. Zo kan Nokia snel een grote gebruikersbasis creëren om de locatiegebonden diensten aan te bieden. Groot nieuws voor de applicatieontwikkelaars, aldus Nokia.

De top vijf landen waar  de nieuwe OVI Maps gedownload worden zijn China, Italie, Verenigd Koningkrijk, Duitsland en Spanje. De belangrijkste Nokiatoestellen voor de downloads zijn: Nokia 5800, Nokia N97, Nokia N5230 en Nokia E72.

Vanaf volgend maand zullen alle nieuwe Nokia smartphones met gps, standaard voorzien zijn van het nieuwe Ovi Maps, compleet met een lokale kaart en toegang tot reisgidsen van Lonely Planet en Michelin travel guides zonder extra kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie