abonneren

Overwinning F1- coureur hangt af van Youtube-filmpje

Of F1-coureur Lewis Hamilton dit weekend in China wereldkampioen wordt, hangt af van een videoclip op YouTube. De 22-jarige Britse coureur maakt kans om als eerste ‘rookie' het kampioenschap te winnen. Maar door een clip op YouTube is er ook een kans dat Hamilton in de finale - die aanstaande zondag wordt gereden - een penalty van tien plaatsen krijgt.

Een woordvoerder van de International Automobile Federation (FIA) zegt dat er nieuw bewijsmateriaal is opgedoken over een botsing die gebeurde achter de volgauto tijdens de wedstrijd in Japan. Hamilton wordt ervan beschuldigd dat hij door zijn rijgedrag een botsing heeft veroorzaakt tussen Red Bull's Mark Webber en Sebastian Vettel van het zusterteam Toro Rosso.

In de clip op YouTube is te zien hoe Webber en Vettel tegen elkaar aanbotsen terwijl ze Hamilton volgen. De Duitse coureur Vettel kreeg de schuld van de botsing en kreeg door de wedstrijdleiding een straf van tien plaatsen. Volgens Toro Rosso-teamleider Franz Tost is dit onrechtvaardig en hij heeft de wedstrijdleiding in Shanghai op de clip op YouTube gewezen. Tost wil dat Vettel's straf wordt teruggedraaid.

Volgens zowel Webber als Vettel is Hamilton de oorzaak van het ongeluk. Hamilton nam plotseling snelheid af en ging breed rijden. Indien Webber op dat moment Hamilton had ontweken - en dus had ingehaald achter de volgauto - dan had hij een fikse penalty gekregen. Webber moest dus ook wel afremmen, waardoor Vettel op hem botste.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie