abonneren

''Overname Yahoo door Microsoft slecht voor internet''

Google-baas Eric Schmidt denkt dat vrije internetverkeer in gevaar komt wanneer het Microsoft lukt om Yahoo over te nemen.Microsoft biedt $44,6 miljard voor Yahoo. De raad van bestuur bij Yahoo heeft dit bod geweigerd omdat het volgens hen te laag is. Analisten gaan er vanuit dat het Microsoft lukt om Yahoo over te nemen. De meeste analisten denken echter dat het verstandiger van Microsoft zou zijn wannneer het bedrijf zijn geld voor andere zaken aanwendt.

Google-baas Eric Schmidt hoopt dat de overname geen gevolgen heeft voor de openheid van het internet maar hij is bang dat dit niet het geval zal zijn. Volgens Schmidt heeft Microsoft in het verleden laten zien dat het bedrijf er alles aan doet om het concurrenten zo moeilijk mogelijk te maken. Pas nadat Microsoft op de vingers is getikt door Eurocommissaris Neelie Kroes en een boete van 497 miljoen euro heeft gekregen, is het bedrijf bereid om iets meer openheid te geven. Schmidt is bezorgdheid dat Microsoft het internet net zo gesloten wil maken als het Windows-besturingssysteem.

Microsoft-baas Steve Ballmer draait de situatie precies om. Volgens Ballmer is Google zo groot en dominant geworden op het internet dat alleen een overname van Yahoo ervoor zorgt dat Microsoft groot genoeg wordt om tegenstand te bieden aan Google.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie