abonneren

Overname DoubleClick door Google goedgekeurd

De Europese Commissie heeft de overname van het advertentiebedrijf DoubleClick door Google goedgekeurd. Er zullen geen aanvullende eisen worden gesteld aan Google. De informatie is afkomstig van persbureau Bloomberg, dat deze informatie van drie betrokkenen heeft gekregen.Google heeft afgelopen april al bekend gemaakt DoubleClick te willen overnemen. Met de overname is een bedrag van 2.3 miljard euro gemoeid.
Na klachten van Microsoft, Yahoo en Time Warner hebben de Europese Commissie en de Amerikaanse Federal Trade Committee besloten een onderzoek in te stellen naar een eventuele monopoliepositie van Google; het FTC gaf al eerder zijn fiat aan een overname, de Europese Commissie gaat dus nu ook akkoord.

Naast de vrees die bij Microsoft, Yahoo en Time Warner speelt voor een monopoliepositie, zijn privacyorganisaties bang dat Google teveel informatie over internetgebruikers in handen krijgt.

nu.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord