abonneren

Overmorgen misschien al versie 1.5 van Android

De SDK van Android 1.5 is nu al beschikbaar. Verwacht wordt dat een ‘productionimage' overmorgen wordt uitgebracht.Twee weken geleden kwam de ‘developerpreview' van de Android 1.5 SDK uit. Ontwikkelaars kregen een eerste blik op de nieuwe versie van Google's open-source platform voor smartphones. Vandaag brengt Google de R1 van de Android 1.5 SDK uit.
Deze versie kan door ontwikkelaars gebruikt worden om het platform te emuleren , of door smartphonefabrikanten als HTC om het te testen op Android Dev Phone1 (ADP1).

Omdat Nederland het eerste land was waar een Android-smartphone op de markt kwam, zullen we ook de eerste zijn die de 1.5 update krijgen. T-Mobile Nederland laat weten dat begin mei naar alle eigenaren van een T-Mobile G1 een ‘over-the-air' software-update wordt gestuurd. Hoewel we wel als eerste versie 1.5 van Android krijgen, heeft de Nederlandse versie van de Android Market - net als een andere Europese landen - nog steeds geen betaalde applicaties.

In de nieuwe versie van Android zit onder andere video-opnamemogelijkheden, verbeterde widgets, een onscreen toetsenbord, verbeterde webbrowsing en Google Talk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: