abonneren

Overheid lanceert campagne veilig internetten

Minister Ernst Hirsch-Ballin van justitie heeft gisteren de aftrap gegeven voor een nieuwe campagne die veilig internetten onder de aandacht moet brengen bij de Nederlander. De campagne heet "Veilig internetten heb je zelf in de hand".Het doel van de campagne is om mensen goed na te laten denken welke persoonlijke gegevens zij allemaal achterlaten op het internet. Ook dient de gebruiker zijn ofhaarcomputersysteemop orde te hebben, door het hebbenen het gebruiken van anti-viruspakketten en firewalls.

De nieuwe campagne wordt gehouden in samenwerking met bedrijven als Hyves, Google, KPN en Marktplaats. Vooral op websites als Hyves zijn mensen geneigd om vaak teveel bloot te geven van zichzelf. Wanneer er bijvoorbeeld op vakantie wordt gegaan wordt dit uitgebreid gemeld, een ideale gelegenheid voor een kwaadwillend persoon om daar gebruik van te maken.

Op de speciale website is er meer informatie te vinden over de campagne en vooral over hoe u zelf veilig gebruik kunt maken van het internet. Surf hiervoor naar http://www.veiliginternetten.nl/ Via de website van Postbus 51 is de bijbehorende reclame al te zien die de komende vijf weken zal worden uitgezonden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie