abonneren

Overheid geïnteresseerd in uw online activiteiten

Tim Berners-Lee, één van de bedenkers van het internet, waarschuwt internetgebruikers dat overheden en bedrijven steeds meer interesse krijgen in uw online activiteiten. Overheden en bedrijven kunnen door bij te houden welke sites u bezoekt een zeer gedetailleerd profiel van u krijgen.Internetgebruikers delen steeds meer van hun leven online met vrienden en familie. Al deze informatie is door iedereen te zien, ook door mensen waar u het misschien niet van wilt. Vroeger zagen alleengoede vrienden wat u allemaal had uitgespookt tijdens de wintersportvakantie.
Nu kunnen ook werkgevers gemakkelijk zien wat u hebt gedaan en met wie.

Tim Berners-Lee merkt dat overheden en bedrijven steeds meer geïnteresseerd zijn in technologie waarmee ze kunnen analyseren welke websites u bezoekt en in welke onderwerpen u bent geïnteresseerd. Als het aan overheden en bedrijven ligt dan bestaat er niet zoiets als online privacy. Indien er technologie is waarmee ze kunnen zien wat u online doet, dan zullen ze daar zeker gebruik van maken. Het is aan alle internetgebruikers om het online 'afluisteren' door bedrijven en overheden een halt toe te roepen.

Volgens Berners-Lee wordt er op dit hard gewerkt aan technologie waarmee een internetgebruiker precies kan bepalen wie, wanneer welke online informatie kan zien. De technologie voorkomt dat uw werkgever uw online fotogalerie kan bekijken of kan achterhalen wat u tijdens de wintersportvakantie hebt gedaan. Berners-Lee hoopt dat iedereen deze technologie gaat gebruiken wanneer het beschikbaar komt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord