abonneren

Outlook-synchronisatiegadget voor Google Apps

Veel gebruikers van Microsoft Outlook kunnen geen Exchange-server gebruiken. Hun e-mail en kalender zijn dan gebonden aan één pc. Maar er is nu een gadget die data synchroniseert tussen Outlook en Google's Gmail.Meer dan 2.000 gebruikers testen op dit moment de betaversie van MailShadow. De Google Apps-gadget is ontwikkeld door het bedrijf Cemaphore Systems en synchroniseert in real-time data tussen Microsoft Outlook en Google Apps-diensten.

MailShadow verandert Outlook in een front-end client dat Gmail en ander e-mail serviceproviders kan hosten. Doordat MailShadow Outlook synchroniseert met Gmail kunnen gebruikers niet alleen e-mailberichten synchroniseren, maar ook kalenderafspraken en contacten in adressenboeken.

In theorie is het ideaal voor bedrijven om een gratis dienst als Gmail te gebruiken voor het maken van backups van hun e-mail en andere belangrijke data. Een bedrijf hoeft dan geen geld uit te geven aan hardware voor een eigen data-infrastuctuur. Elke document dat bewaard wordt via Google Apps wordt opgeslagen op Google's servers.

Nadat MailShadowG (voor Gmail) is gelanceerd, gaat Cemaphore werken aan oplossingen voor andere populaire e-mailaanbieders, zoals Yahoo Mail, Live Hotmail en AOL Mail.

Er komt eind deze maand een nieuwe betaversie van MailShadow voor Google Apps. Meer testers zullen dan worden uitgenodigd om deel te nemen aan het testprogramma.


Meer informatie: www.cemaphore.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie