abonneren

Outlook 2007 afgekraakt door email-ontwikkelaar

Dave Greiner, de ontwikkelaar achter de mailinglist-managementsoftware Campaign Monitor, heeft op zijn website Microsofts nieuwe emailclient Outlook 2007 flink afgekraakt. Volgens Greiner is het besluit van Microsoft om in Outlook 2007 niet meer Internet Explorer te gebruiken om e-mailberichten in html te renderen maar Word desastreus.

Door te kiezen voor de render-engine in Word kan Outlook 2007 onder andere geen achtergrondafbeeldingen meer aan, is er weinig keus in achtergrondkleur en is er geen ondersteuning voor ‘float'- en 'positions'-codes waardoor alles in tabellen moet worden gegoten.

Voorheen kon iemand een e-mailbericht opgemaakt in html zorgeloos versturen omdat hij er zeker van kon zijn dat het merendeel van de geadresseerden een goede CSS-ondersteuning had. Met de keuze voor Word als render-engine is deze zekerheid weg en bestaat er altijd de mogelijkheid dat grafische e-mailberichten er slecht uitzien wanneer ze arriveren in de inbox van de ontvangers. Volgens Greiner betekent de keuze voor Word niet het einde voor html-email, alleen dat de ontwikkeling van html-email vijf jaar in de tijd is teruggezet. Toen waren tabellen en onhandige inline cascading stylesheets de norm.

Greiner denkt dat wanneer Microsoft dit met Internet Explorer had gedaan, de gebruikers massaal in opstand waren gekomen.

Bron: campaignmonitor.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie